Bosam inleder samarbete med SigtunaHem

15 Jun 2023

Bosam och det kommunala bostadsbolaget Sigtunahem inleder officiellt samarbete

Bosam kommer att hjälpa det kommunala bostadsbolaget SigtunaHem att etablera bostadsrätter enligt “SigtunaHem-modellen”, i samarbete med Bosam. Modellen bygger på samma parametrar som vår modell, med skillnaden att finansieringen till föreningarnas lån kommer från ett kommunägt bolag, vilket skapar stor ekonomisk trygghet.

Vi ökar valfriheten genom att erbjuda det här alternativet, och ger fler människor som kanske drömt om att en dag kunna äga sitt eget boende möjlighet att förverkliga den ambitionen“, säger Göran Langer, VD SigtunaHem.

Samarbetsavtalet sträcker sig över flera år och det första projektet, Stationshusen i Märsta, har planerad säljstart vid årsskiftet 2023/2024.

Vi på Bosam har stor erfarenhet av att genomföra den här typen av modell för att sänka tröskeln in på bostadsmarknaden. Tidigare har vi endast fokuserat på samarbeten med privata fastighetsutvecklare och vi ser väldigt mycket fram emot att nu få hjälpa ett allmännyttigt fastighetsbolag på resan att ge fler chansen att förverkliga drömmen om ett eget boende“, säger Timmy Andersson, VD Bosam.

 

Mer information om projektet: 

Stationshusen vid Märsta station är SigtunaHems största nyproduktion hittills, ett projekt som totalt kommer att omfatta ett helt kvarter med 210 lägenheter och cirka 2 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.

Den första etappen innehåller 108 lägenheter, varav 46 kommer att säljas som bostadsrätter och de övriga 62 bostäderna blir hyresrätter som hyrs ut via Sigtuna Bostadsförmedling.

Målet är att försäljning av bostadsrätter i Stationshusen ska komma igång innan årsskiftet 2023/2024. Uthyrningen av hyresrätterna startar under 2024, sex månader innan inflyttning.

 

Kontakt:

Göran Langer (VD SigtunaHem), 08-591 796 07, goran.langer@sigtunahem.se

Bertil Hallbäck (Senior advisor SigtunaHem), 08-591 796 34, bertil.hallback@sigtunahem.se

Timmy Andersson (VD Bosam), 076-606 78 98, timmy.andersson@bosam.se