Bosam lanserar digitalt verktyg för medlemsprövning

28 Oct 2022

Idag lanserar Bosam ett egenutvecklat, digitalt verktyg för att medlemspröva framtida köpare

Vi på Bosam är stolta över att berätta att vi idag lanserar vårt egenutvecklade, digitala verktyg för att medlemspröva köpare av bostadsrätter i Bosam-finansierade föreningar. Medlemsprövningen genomförs helt digitalt på Bosams hemsida och verifieras med hjälp av BankID. Verktyget har utvecklats tillsammans med Digital Fans, Vilja Solutions, och Kreditz.

”Vi på Bosam vill förändra sättet man ser på föreningsekonomi och säkerställa att alla boende, och därmed också föreningarna, har en sund och stabil ekonomi. Genom en smidig och säker process för ekonomisk prövning av framtida medlemmar kan vi skapa just detta” säger Timmy Andersson, Affärschef på Bosam.

 

Mer om Medlemsprövningsverktyget:

Innan man kan köpa en bostad i en Bosam-finansierad förening måste man genomföra och bli godkänd i Bosams Medlemsprövning. Detta gäller alla potentiella köpare och dess medsökande.

Bosams medlemsprövning görs för att säkerställa att alla boende, och därmed också föreningen, har sund och stabil ekonomi – allt för att skapa ekonomisk trygghet – både för dig, dina grannar, och föreningen.

Under medlemsprövningen kommer köparen att få fylla i ett antal uppgifter om sig själv, sitt boende, och sin ekonomi samt bli ombedd att ladda upp relevanta dokument för att verifiera dessa uppgifter. Köparen kommer även bli tillfrågad att ge sitt godkännande för Bosam att genomföra en kreditupplysning via UC samt verifiera inkomster/utgifter via Kreditz AB.

Processen är helt digital och tar bara några minuter att genomföra