Bosam till Almedalen 2023

26 Jun 2023

Bosam kommer närvara i Almedalen även i år och delta i diverse evenemang och paneler

Den oberoende marknadsliberale samhällsdebattören Henrik Jönsson bjuder in gäster till Almedalssamtal. På torsdagen är ämnet Bostadsmarknaden – som inte är en marknad och där inga bostäder byggs. Bosams VD Timmy Andersson är inbjuden att delta i panelen.

Med hundratusentals svenskar i växande bostadsköer, tvärstopp i byggsektorn och stigande räntor samlas mörka moln över svensk bostadsmarknad. Enligt Boverket har antalet planerade bostadsbyggen halverat på ett år, till 30 000 år 2023. Samtidigt är den genomsnittliga kötiden för vanliga hyresrätter över 9 år i Stockholmsregionen. Unga vuxna med jobb men utan kapital hamnar onödigt lång från de bostäder som finns, trots att det finns efterfrågan på eget boende.

Är den kommande krisen en möjlighet för regering och riksdag att på allvar ta sig an frågan om hur bostadsmarknaden kan reformeras? Är bostadsfrågan politiskt olöslig, trots att ingen verkar nöjd med hur den ser ut idag? Eller är marknaden på väg att lösa krisen på egen hand?

Välkommen till Smedjegatan 2F/Biskopsgatan 1 från 16:30 TORSDAGEN 29 juni.
Samtalet förs mellan 17:00 och 18:00, med efterföljande mingel och förfriskningar.

Då antalet platser är begränsat krävs föranmälan – du kan anmäla dig här.

OM EVENTET: Bostadsmarknaden – som inte är en marknad och där inga bostäder byggs
Henrik Jönsson samtalar med:

  • Martin Hofverberg, chefsekonom Hyresgästföreningen
  • Timmy Andersson, vd Bosam
  • Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia, Ratio

 

Är ni i Almedalen och vill träffa oss? Tveka inte att höra av er till Bosams Affärschef Isak Söderberg, isak.soderberg@bosam.se, +46 070 303 48 45